Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران درخصوص لحظات قبل زلزله تهران گفت: این زمین‌لرزه در همان محدوده گسل مشا روی داده است و این گسل در حال تکان خوردن است.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ «رضا کرمی محمدی» رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در گفتگو با ایلنا در خصوص زلزله لحظات قبل شهر تهران گفت: این زمین‌لرزه در همان محدوده گسل مشا روی داده و گسل مشا در حال تکان خوردن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تکان‌های گسل مشا از همان زمانی که زلزله ۵.۲ دهم ریشتری رخ داده، ادامه داشته که برخی مواقع حس نمی‌شود و برخی مواقع حس می‌شود.

کرمی محمدی در پاسخ به این سوال که آیا شهرداری تهران در حالت آماده‌باش قرار می‌گیرد؟ اظهار داشت: شدت زلزله به حدی نبود که بخواهیم در حالت آماده‌باش قرار بگیریم، اما سیستم مدیریت بحران آماده است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران تاکید کرد: شهروندان همیشه باید این آمادگی را داشته باشد و این یک یادآوری است که ما در یک ناحیه لرزه‌خیز قرار داریم و ممکن است هر لحظه اتفاقی رخ دهد، در نتیجه باید همیشه آمادگی وجود داشته باشد و به تعبیری همان طور که با کرونا زندگی می‌کنند، با زلزله نیز زندگی کنند.

وقوع یک زوج زلزله، می‌تواند نشانه زلزله شدیدتری باشد

مهدی زارع، استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی، در رابطه با این زلزله به خبرآنلاین گفت: می‌توانیم بگوییم این زلزله با بزرگای ۴.۴ ریشتر، احتمالا پس لرزه زلزله قبلی تهران بوده است و روی همان گسل مشاء رخ داده است.

او در رابطه با این که وقوع این زلزله نشانه پایان پس‌لرزه‌هاست یا نه، توضیح داد: نمی‌توانیم با قطعیت چنین حرفی بزنیم، خیلی وقت‌ها دو زلزله با بزرگای بالای ۴ یا یک زوج زلزله با هم رخ می‌دهند و بعد یک زلزله شدیدتری می‌آید، مثال این موضوع در نپال رخ داده است. برای مردم نمی‌توان توصیه‌ داشت، اما بهتر است مسئولان برای هر نوع اتفاقی آماده باشند.

زارع در رابطه با اظهارات مربوط به اتمام انرژی گسل گفت: این هم یک سناریو است و ممکن است این آخرین اتفاق رخ داده مربوط به زلزله ۵.۱ باشد و بعد هم هیچ اتفاقی رخ ندهد.

زمین‌لرزه امروز، بزرگترین پس‌لرزه زلزله ۱۹ اردیبهشت بود

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی نیز گفت: زلزله دقایق قبل در تهران به بزرگی ۴ ریشتر، پس لرزه‌ زمین لرزه ۵.۱ ریشتری اردیبهشت ماه تهران بود که تاکنون بزرگترین پس لرزه محسوب می‌شود.

«علی بیت‌الهی» امروز چهارشنبه در گفت‌و گو با ایرنا درباره جزییات زلزله‌ای که چند دقیقه پیش در تهران حس شد، گفت: بزرگی این پس‌لرزه ۴ ریشتر بود که باز هم مربوط به آزاد شدن بخشی از انرژی نهفته گسل مشاء است.  از زمان شکستگی گسل مشاء تا کنون ۱۹پس‌لرزه بیش از ۲.۵ ریشتر ثبت شده است که پس لرزه دقایق قبل از همه بزرگتر بود.

رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی، اضافه کرد: مدتی بود که گسل مشاء در ناحیه شکسته شده سکون پیدا کرده بود که در اثر این سکون انرژی زیادی نهفته شده است؛ حدس ما وقوع پس لرزه‌ای به بزرگی بیش از ۲.۵ ریشتر بود. پس لرزه‌های کوچکتر - که دستگاه‌های شتاب نگار آن را ثبت می‌کند و مردم آنرا احساس نمی‌کنند - نیز از بعد از وقوع زلزله اردیبشهت ماه تا چند روز گذشته به حدود ۱۰۰ پس لرزه می‌رسد.

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی، با تاکید بر اینکه وقوع پس لرزه‌ها می‌تواند در کاهش بزرگی زلزله تاثیرگذار باشد، گفت:انرژی زمین در این منطقه به صورت تدریجی در حال کاهش است.

وی با بیان اینکه انتظار داریم پس لرزه‌ها تا دو ماه آینده ادامه داشته باشد، گفت: بر اساس مدل‌های رایج اگر یک زلزله ۵.۱ ریشتری را زلزله اصلی حساب کنیم تا دو ماه باید منتظر پس لرزه باشیم و بعد از آن، هم از تعداد و هم از بزرگی زمین لرزه‌ها کاسته می‌شود. پس‌لرزه‌ها تا دو ماه ادامه دارد و نشانه‌ای مثبت از عدم وقوع زلزله با بزرگی بیشتر است.

مرکز لرزه نگاری کشوری امروز (چهارشنبه) اعلام کرد: زلزله‌ای به بزرگی ۴ ریشتر دقایقی پیش تهران را لرزاند. بر اساس اعلام این مرکز، محل وقوع زلزله مرز استان های تهران و مازندران - حوالی دماوند بوده است.

تاریخ و زمان وقوع به وقت محلی ساعت ۱۳ و ۴۱ دقیقه و ۳۷ ثانیه،‌ طول جغرافیایی ۵۲.۰۴، عرض جغرافیایی ۳۵.۷۸ و عمق زمین‌لرزه ۱۲ کیلومتر گزارش شده است.

نزدیک‌ترین شهرها به محل وقوع زلزله ۷ کیلومتری دماوند (تهران)،‌ ۱۲ کیلومتری رودهن (تهران) و ۱۵ کیلومتری بومهن (تهران) هستند.

نزدیکترین مراکز استان به محل وقوع زلزله نیز ۵۷ کیلومتری تهران و ۹۵ کیلومتری کرج گزارش شده است.

گسل شمال تهران و گسل مشاء در محدوده جنوب لواسان و شرق روستای ایران در حدود ۲۰ تا ۲۵ کیلومتری غرب رومرکز زلزله ۵.۱ با هم تلاقی دارند.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: زلزله تهران زمین لرزه گسل مشا شهرداری تهران مدیریت بحران پس لرزه ها گسل مشاء زلزله ۵ رخ داده ۴ ریشتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۱۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس ؛ رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در جزیره قشم گفت: این طرح در اجرای دستور رئیس جمهور در مسیر هوشمندسازی دستگاه هاست.
محمد حسن نامی افزود: با هوشمندسازی فرآیند‌ها و زیرساخت‌های مدیریت بحران به دنبال این هستیم که کمترین تلفات انسانی و حادثه دیده را در اثر وقوع حوادث طبیعی و در زمان بحران‌ها داشته باشیم.

بیشتر بخوانید؛ توزیع ۱۲۰ میلیارد تومان برای جبران خسارت زلزله در هرمزگان
معاون اجرایی مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران هم گفت: با راه اندازی نخستین ایستگاه لرزه نگاری قشم، هوشمندسازی زیرساخت‌های مدیریت بحران در استان هرمزگان و جزیره قشم اجرایی می‌شود.
بهزاد پورمحمد افزود: تجهیزات دائمی لرزه نگاری پیش رفته با استاندارد‌های روز دنیا با توجه به اهمیت استراتژیک جزیره جهانی قشم در شش ماه آینده نصب و راه اندازی می‌شود.
وی گفت: برای تجهیز این ایستگاه سی میلیارد ریال هزینه شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم هم در این مراسم گفت: سالانه بیش از ۴ میلیون گردشگر وارد جزیره قشم می‌شوند و میلیارد‌ها دلار سرمایه‌گذاری از سوی فعالان اقتصادی در این منطقه آزاد انجام می‌شود که با ارتقای مسائل ایمنی می‌توانیم قشم را به یک جزیره پیشرفته و نوآور در کشور تبدیل کنیم.
پیغامی افزود: ایجاد ایستگاه لرزه نگاری قشم که جنوبی‌ترین نقطه برخورد دو پهنه حجاز و ایران به لحظ زمین شناختی است کمک شایانی به پایش مسائل و مخاطرات منطقه، هرمزگان و کل کشور می‌کند.

دیگر خبرها

  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • تیتکانلو در خراسان شمالی لرزید
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند